Banánový chlebík

4. srpna 2018 v 14:26 | Loretta |  Recepty

Ahojte! Chtěla bych se s vámi podělit o další z mých oblíbených receptů :)

Budete potřebovat:
• 2 zralé banány
• 200 ml mléka
• 60g kokosového oleje
• 70g medu
• 2 vejce
• 400 g polohrubé mouky
• prášek do pečiva
• skořice
• rozinky, oříšky... dle chuti ;)

Banány rozmixujte, smíchejte s mlékem, rozpuštěným kokosovým olejem a medem. Smíchejte všechny sypké suroviny a přisypte je do těsta. Nakonec přidejte vejce. Na vylepšení můžete přidat i rozinky nebo oříšky, vše pořádně smíchejte. Těsto by mělo být tekuté, ale ne zase moc řídké. Vymažte formu a vysypte ji moukou (já používám formu srnčí hřbet). Pečte zhruba 45-50 minut v troubě na 180 stupňů. Po upečení nechte dobře vychladnout, vyndejte z formy a můžete podávat! Chléb je dobrý jak samotný, tak i třeba s jogurtem, tvarohem nebo ovocem ;)
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 5. srpna 2018 v 0:07 | Reagovat

Přidáš se k nám na slack?

2 Hanka Hanka | Web | 5. srpna 2018 v 1:07 | Reagovat

Jej ja to nerozepsala. Jedná se o chat na který ti stačí jen pozvání na mail a když bys chtěla můžeš být na něm i na mobilu (něco jako messanger ale anonymnější). Čím víc nás tam bude, tím líp. Víc info u mně na blogu :-)

Dobrou s kobrou :)

3 Clementine Clementine | Web | 5. srpna 2018 v 14:54 | Reagovat

Aaa, to vypadá tak dobře! Hned bych si dala, zkusím to někdy vyrobit. :-)

Jinak ta váha mne mrzí, ale nevyčítej si to, ono o těch prázdninách to jde na houby, jak má člověk držet režim, když pořád někam lítá, je odporné vedro a vůbec. To bude zase lepší. ;)

4 Lele Lele | Web | 5. srpna 2018 v 21:51 | Reagovat

Ježiši, to vypadá úžasně!!! Hned bych si dala!

5 xskinnyx xskinnyx | Web | 6. srpna 2018 v 12:50 | Reagovat

Už jsem takový dělala je to výborný :) jinak máš pravdu :D já bych se nejradši přestehovala někam do tepla

6 B. B. | Web | 7. srpna 2018 v 2:40 | Reagovat

Já na tohle narážím každou chvíli a vždy si říkám, že to jednou zkusím, ale nikdy jsem se k tomu nedokopala a ještě ani neochutnala :D.

7 Sugar Sugar | Web | 7. srpna 2018 v 13:11 | Reagovat

Dobrý způsob, jak zdělat banány, když jich máš moc. :-) Jednou jsem ho taky pekla a taky v srnčím hřbetě, jen jsem tam nedávala mouku, on i samotný banán má hodně sacharidů, zahušťovala jsem to psylliem. :-)

8 Lucie Lucie | Web | 8. srpna 2018 v 21:34 | Reagovat

To je skvělý recept, někdy v budoucnu určitě vyzkouším. Momentálně mi chybí trouba. Dost mě to štve, protože jsem dřív byla zvyklá si péct zdravá jídla. Jenže v garsonce mám smůlu, no. :D

9 Sugar Sugar | 20. srpna 2018 v 10:23 | Reagovat

Ahoj, skončila jsem na původním blogu a pomalu připravuji nový, pak se ozvu. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama